Vežica

17.06 2024.
U skladu s Planom evakuacije i spašavanja Dječjeg vrtića Sušak 06. lipnja 2024. godine u PPO-u Vežica održana je vježba evakuacije i spašavanja u suradnji sa JVP-om Grada Rijeke. Vježba je započela u 10:45 sati te su djeca nakon uzbunjivanja sa odgojiteljicama mirno izašla iz vrtića. Tema vježbe je bila gašenje požara. Vježba je provedena s ciljem provjere osposobljenosti djelatnika za postupanje u slučaju izvanrednih situacija, kao i provjere valjanosti predviđenih pravaca evakuacije. Vježbu je vodila samostalna referentica zaštite na radu i zaštite od požara, stručna suradnica pedagoginja...
05.06 2024.
Objava Liste s konačnim rezultatima upisa u Dječji vrtić Sušak za pedagošku 2024./2025. godinu   Listu s konačnim rezultatima upisa u Dječji vrtić Sušak za pedagošku 2024./2025. godinu možete pronaći na sljedećoj poveznici.
28.05 2024.
22. svibnja uputili smo se autobusima na veliki, cjelodnevni izlet u repliciranu srednjovjekovnu drvenu utvrdu “Sanc. Michael” u Istri.
15.05 2024.
"Krenuli smo     od stanice  sušak  pećine  
19.04 2024.
Vlakovi, potočići i vatrogasci I sve to u jednom prijepodnevu! Pokušati ćemo vam opisati jedan od najuzbudljivijih dana djece iz Vrtića Vežica ove godine…
26.03 2024.
Postoji li bolji način obilježavanja možda i najvažnijih dana u godini: Međunarodnog dana šuma (21.03.) i Međunarodnog dana voda (22.03.) od pješačenja kanjonom naše drage Rječine? Neposrednim doživljajem prirodnog okruženja, toliko posebnog, bogatog i važnog i uživanjem u njegovim ljepotama stvaraju se već god male djece temelji ekološke osvještenosti i brige za očuvanjem onoga što nam je podarila naša planeta Zemlja.
26.03 2024.
Ove godine Dan očeva su „Sovice“ obilježile na malo drugačiji način. Naime, organizirana je nogometna utakmica u sportskom centru Balls, Seniori protiv Juniora. Uz pomno isplaniranu strategiju mlade Sovice su vješto vladale terenom te uvjerljivo pobijedile. Mame navijačice pobrinule su se za okrijepu nakon zabavne utakmice.
18.03 2024.
Svatko od nas je različit, jedinstven na svoj način. Razlike u odgoju i obrazovanju, kao i razlike u informacijama kojima smo izloženi tijekom života, stvaraju naša uvjerenja, stavove ili stereotipe. Prihvaćanje razlika znači razumjeti u čemu smo slični, u čemu smo različiti i odnositi se prema svima s poštovanjem i razumijevanjem bez obzira na razlike. Razvijanje senzibiliteta, empatije i tolerancije, podizanje svijesti o međusobnoj različitosti i prihvaćanju individualnih osobina od najranije dobi jedan je od ciljeva u dječjem vrtiću.
13.03 2024.
Školski obveznici vrtića Vežica u veljači su posjetili STEM radionice u Centru tehničke kulture u Rijeci. Na radionici robotike djecu se uvelo u svijet kodiranja. Pomoću edukativnog robotića “Qubikona” isprobala su kodiranje te time razvijala računalno razmišljanje bez uporabe računala. Na drugoj radionici elektronike djeca su imala mogućnost samostalno izraditi strujni krug pomoću baterija, ledica i plasteline uz upute voditeljice Vedrane. Kroz igru i zabavu djeca su ravijala STEM vještine te se vratila iz CTK puna dojmova.  

Pages