Vežica

26.03 2024.
Postoji li bolji način obilježavanja možda i najvažnijih dana u godini: Međunarodnog dana šuma (21.03.) i Međunarodnog dana voda (22.03.) od pješačenja kanjonom naše drage Rječine? Neposrednim doživljajem prirodnog okruženja, toliko posebnog, bogatog i važnog i uživanjem u njegovim ljepotama stvaraju se već god male djece temelji ekološke osvještenosti i brige za očuvanjem onoga što nam je podarila naša planeta Zemlja.
26.03 2024.
Ove godine Dan očeva su „Sovice“ obilježile na malo drugačiji način. Naime, organizirana je nogometna utakmica u sportskom centru Balls, Seniori protiv Juniora. Uz pomno isplaniranu strategiju mlade Sovice su vješto vladale terenom te uvjerljivo pobijedile. Mame navijačice pobrinule su se za okrijepu nakon zabavne utakmice.
18.03 2024.
Svatko od nas je različit, jedinstven na svoj način. Razlike u odgoju i obrazovanju, kao i razlike u informacijama kojima smo izloženi tijekom života, stvaraju naša uvjerenja, stavove ili stereotipe. Prihvaćanje razlika znači razumjeti u čemu smo slični, u čemu smo različiti i odnositi se prema svima s poštovanjem i razumijevanjem bez obzira na razlike. Razvijanje senzibiliteta, empatije i tolerancije, podizanje svijesti o međusobnoj različitosti i prihvaćanju individualnih osobina od najranije dobi jedan je od ciljeva u dječjem vrtiću.
13.03 2024.
Školski obveznici vrtića Vežica u veljači su posjetili STEM radionice u Centru tehničke kulture u Rijeci. Na radionici robotike djecu se uvelo u svijet kodiranja. Pomoću edukativnog robotića “Qubikona” isprobala su kodiranje te time razvijala računalno razmišljanje bez uporabe računala. Na drugoj radionici elektronike djeca su imala mogućnost samostalno izraditi strujni krug pomoću baterija, ledica i plasteline uz upute voditeljice Vedrane. Kroz igru i zabavu djeca su ravijala STEM vještine te se vratila iz CTK puna dojmova.  
13.03 2024.
Ove pedagoške godine 2023./2024. na zimovanju u dvorcu Stara Sušica boravilo je ukupno 43 djece predškolske djece iz DV Sušak (PPO Vežica 8, PPO Morčić 7, PPO Pčelice 3 i PPO Galeb 25 djece). U pratnji su bile odgajateljice Iva Magazin, Suzana Radojević, Klara Periša, Ira Nimčević, Kristijana Gašparović Jurinović i Kristina Nagradić. Na zimovanju su djeca boravila tri dana, od 12. do 14. veljače 2024. godine.   Zimovanje je više sličilo „proljetovanju“ zbog vremenskih uvjeta ali djeci nije smetalo što nema snijega.
19.02 2024.
_________________________________________________________________________________________________________________________________   Poštovani roditelji djece koja prelaze u Dječji vrtić Sušak,   - uplatnica za beskamatni predujam u iznosu od 25,00 eura upućena Vam je putem elektroničke pošte.  
08.02 2024.
U suradnji sa roditeljima i Cinestar kinom organizirali smo odlazak u kino. Sunčan zimski dan omogućio nam je ugodnu šetnju do Tower centra. Nekoj djeci je to bio prvi doživljaj velikog filmskog platna. Pogledali smo animirani glazbeni film “Želja”, jednu inspirativnu priču o hrabrosti i volji pojedinca sa daškom čarolije koja pokreće čudesne stvari… Hvala Cinestar kinu u Tower centru što su nas lijepo dočekali i ugostili.  
08.02 2024.
Snijeg nije bio samo iznenađenje i doživljaj za pamćenje djece nego i situacija iskorištena za istraživanje i igru snijegom i ledom. Prilikom boravka na zraku djeca su najviše imala prilike iskusiti svojm osjetilima pravi doživljaj zime:

Pages