Rastimo zajedno - program za roditelje

"Rastimo zajedno" naziv je programa radionica za roditelje djece rane i predškolske dobi, koji se niz godina provodi diljem Hrvatske. Program je nastao u sklopu UNICEF-ove kampanje "Prve tri su najvažnije", s ciljem pružanja podrške roditeljima u ostvarivanju svoje uloge u današnjem vremenu punom izazova.

Sastoji se od 11 radionica te se provodi u maloj grupi (do 12 sudionika). Voditelji su educirani stručnjaci s iskustvom rada s obiteljima, osobito predškolskom djecom. Program "Rastimo zajedno" je za roditelje besplatan, a provodi se u dječjim vrtićima, Obiteljskim centrima i udrugama.

U dječjim vrtićima Grada Rijeke program radionica "Rastimo zajedno" uspješno se provodi od svojih početaka 2008. godine, a danas je dostupan u mnogim ustanovama na području Primorsko-goranske županije.

Ovaj kvalitetan program znanstveno je validiran te se pokazao iznimno učinkovit, a roditelji se nakon završenih radionica često osjećaju puno kompetentnijima i sigurnijima u svojem roditeljstvu.

Zainteresirani roditelji mogu se za informacije o uključivanju u program obratiti svojim odgajateljima ili stručnom timu.

 

Više o do sada provedenim radionicama pročitajte ovdje.