Rastimo zajedno

"Rastimo zajedno" naziv je programa radionica za roditelje djece rane i predškolske dobi, koji se niz godina provodi diljem Hrvatske. Program je nastao u sklopu UNICEF-ove kampanje "Prve tri su najvažnije", s ciljem pružanja podrške roditeljima u ostvarivanju svoje uloge u današnjem vremenu punom izazova.

Sastoji se od 11 radionica te se provodi u maloj grupi (do 12 sudionika). Voditelji su educirani stručnjaci s iskustvom rada s obiteljima, osobito predškolskom djecom. Program "Rastimo zajedno" je za roditelje besplatan, a provodi se u dječjim vrtićima, Obiteljskim centrima i udrugama.

U dječjim vrtićima Grada Rijeke program radionica "Rastimo zajedno" uspješno se provodi od svojih početaka 2008. godine, a danas je dostupan u mnogim ustanovama na području Primorsko-goranske županije.

Ovaj kvalitetan program znanstveno je validiran te se pokazao iznimno učinkovit, a roditelji se nakon završenih radionica često osjećaju puno kompetentnijima i sigurnijima u svojem roditeljstvu.

Zainteresirani roditelji mogu se za informacije o uključivanju u program obratiti svojim odgajateljima ili stručnom timu.

 

Vezane vijesti o programu Rastimo zajedno u DV Sušak: završen 6.ciklus; nove radionice proljeće 2019.; najava novog ciklusa - jesen 2019.; Novo! On-line radionice za roditelje, jesen 2020.; najava Kluba očeva 2022.; nove online teme 2021.; video-promocija Kluba očeva; Tjedan Rastimo zajedno 2023.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Listopad 2020. - Novi oblik programa - online radionice za roditelje mlađe djece!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Više o programu pročitajte u članku te na stranicama Centra Rastimo zajedno.