završen ciklus Kluba očeva Rastimo zajedno

S ponosom objavljujemo kako je održan ciklus programa radionica za očeve - Klub očeva Rastimo zajedno, kojeg je uspješno završilo šest očeva naših polaznika.

U ovom programu mnogo smo i vrijedno razgovarali o očinskoj ulozi, utjecajima na to kako danas očevi žive svoje očinstvo, o važnosti igre, osjećaja, odnosa s majkom djeteta i svojom suprugom (partnericom), o važnosti stručne podrške očinstvu, ali i međusobne podrške koju očevi mogu jedan drugome iskazati. Uključeni očevi su iskazali svoje zadovoljstvo programom, atmosferom i drugim sudionicima. Navode kako su od programa mnogo dobili za sebe - kao očevi, ali i na polju osobnog rasta - a rodila su se i neka nova prijateljstva.

Na radionicama smo učili, dijelili iskustva, igrali se, razgovarali, dosjećali se i odlučivali kako biti još bolji tate u budućnosti.

Na jednu su se radionicu uključile i majke, kako bi povezali sve što radimo i sa njima, i dale su svoj veliki doprinos ovom programu i napredovanju očeva u još bolje verzije sebe. Bile su s pravom ponosne na svoje supruge (partnere) te se i one osnažile u odnosu na majčinsku ulogu.

Voditeljice su također profitirale u ovom programu, imale su priliku raditi s očevima, upoznati njihov pristup djetetu, osnažiti ih na svom putu rasta u odnosu na dijete te biti inspirirane za svoj daljnji rad i život.

Potaknuti ovim vrijednim iskustvom, nastaljavamo i dalje graditi partnerstvo i suradnju s roditeljima djece koja pohađaju naše vrtiće, te se već sada veselimo narednim Klubovima očeva, radionicama Rastimo zajedno za roditelje te svim ostalim oblicima suradnje.

I na kraju, najavljujemo on-line predavanje na temu važnosti očinstva, koje ćemo povodom Dana očeva (koji se svake godine obilježava na Sv.Josipa 19.3.) održati u utorak 22.3.2022. u 17h putem Zoom platforme - pratite obavijesti za poveznicu.

 

Hvala očevima na aktivnom i srčanom sudjelovanju!

veliki pozdrav,

voditeljice Ivana i Tamara