Obavijest za roditelje - prva druženja za novoupisanu djecu te početak rada od 1.9.2021.

Poštovani roditelji,

 

uoči skorog početka nove pedagoške godine 2021./2022., svoj djeci i njihovim obiteljima želimo toplu dobrodošlicu te radostan i uspješan boravak u našim vrtićima.

 

Kao što je najavljeno tijekom upisnog postupka, za svu novoupisanu djecu i roditelje, kao i za djecu koja mijenjaju odgojno-obrazovnu skupinu, program ili vrtić, odžat će se prva druženja (sastanci) s odgajateljima.

Druženja će biti održana u ponedjeljak 30.8.2021. godine u 17h. u vrtiću (podcentru) Dječjeg vrtića Sušak u koji je Vaše dijete upisano. Odgojitelji odgojno-obrazovne kontaktirat će Vas telefonom te informirati o točnom mjestu i vremenu održavanja sastanka.

Dijete dolazi u pratnji jednog roditelja. Molimo pridržavajte se preporučenih epidemioloških mjera (nosite zaštitnu masku, deizinficirajte ruke, držite socijalnu distancu, upišite se u knjigu posjetitelja pri ulasku u ustanovu). Molimo, pročitajte najnovije upute HZJZ vezano uz rad predškolskih ustanova.

 

Na druženju 30.8.2021. ćete dobiti osnovne informacije o polasku u vrtić te dogovoriti vrijeme i ritam dolaska djeteta u prvim danima (sačinit će se raspored u okviru svake skupine, kako bi se odgajatelji mogli što više individualno posvetiti svakom djetetu). Odgajatelji će Vam uručiti letak o procesu prilagodbe, kako biste što bolje pripremili sebe i djete na ovu veliku i važnu promjenu. Tijekom prvih dana u vrtiću, dijete će dolaziti u pratnji jednog roditelja, koji može ostati uz dijete 15 minuta u prostoru odgojne skupine (u pravilu prvih nekoliko dana, a po potrebi i duže). Vrijeme boravka djeteta postepeno će se produžavati u dogovoru s odgajateljima i prema individualnoj procjeni. Za sve daljnje informacije ili stručnu podršku tijekom prilagodbe na raspolaganju Vam stoje odgajatelji i članovi stručnog tima ustanove.

 

Redovni odgojno-obrazovni rad u novoj pedagoškoj 2021./2022. godini započinje u srijedu 1. rujna 2021.

 

Želimo Vama i Vašem djetetu (djeci) dobrodošlicu u našu ustanovu te u novu pedagošku godinu, uz puno lijepih trenutaka učenja, igre i rasta.