mišljenja predškolske ustanove za upis u osnovnu školu

OBAVIJEST RODITELJIMA o dokumentu potrebnom za upis u osnovnu školu (mišljenje predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta radi upisa u 1.razred OŠ):

 

Poštovani roditelji,

za potrebe postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole, a prema Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnog povjerenstva (Narodne novine, 67/114), potrebne dokumente možete preuzeti od odgojitelja Vašeg djeteta u navedenim terminima:

  • Mišljenje o psihofizičkom stanju djeteta – za djecu uključenu u posebne programe za djecu s teškoćama u razvoju  –  14.2.2022.
  • Zapažanje o djetetu – za djecu uključenu u program predškole u sklopu redovitog programa u dječjem vrtiću  –  21.3.2022.
  • Potvrdu o pohađanju vrtića i mišljenje o psihofizičkom stanju djeteta – za djecu čiji roditelji traže prijevremeni polazak u školu21.3.2022.

Važna napomena: Roditelji koji traže prijevremeni upis djeteta u školu trebaju podnijeti pisani Zahtjev za izdavanje potvrda i mišljenja do 11.2.2022.

Obrazac Zahtjeva možete preuzeti sa naših mrežnih stranica, zatražiti e-mailom (susak@rivrtici.hr), kod odgajatelja ili u upravi ustanove – vrtić Morčić, Braće Stipčić 32.

 

Ukoliko datum sistematksog pregleda Vašeg djeteta kod liječnika školske medinicine bude zakazan prije 21.3.2022., mišljenje ćete moći odnijeti liječniku naknadno. Liječnici su upoznati s vremenskim rokovima te neće inzistirati na mišljenju prije navedenog datuma. Izdavanje mišljenja prije roka neće biti moguće. Zahvaljujemo na suradnji.

 

                                                                                    S poštovanjem,

                                                                                    stručni tim DV Sušak