Djeca OŠ Gornja Vežica poklonila slikovnice djeci vrtića Sušak

Učenici 4. razreda OŠ Gornja Vežica, u pratnji ravnateljice, učiteljica knjižničarke, posjetila su danas dječji vrtić Morčić te darovala pakete slikovnica za djecu polaznike naše cijele ustanove.

Slikovnice su učenici prikupili u školi, u sklopu projekta „Jedni za druge – škola za zajednicu“ koji OŠ Gornja Vežica provodi u zajednici.

Povodom Valentinova – Međunarodnog dana darivanja knjiga, u želji uveseljavanja dječjih srca, osmišljen je projekt pod nazivom „Knjigu daruj, drugog obraduj“, pod  vodstvom knjižničarke Anje Kučan Buterin i vjeroučiteljice Maje Jurković.

Učenici Osnovne škole Gornja Vežica kroz dva su tjedna vrijedno prikupljali slikovnice i knjige za djecu, a skupina knjižničara i volontera knjige su razvrstali i pripremili za djecu svih ogranaka Dječjeg vrtića Sušak, Dječju bolnicu Kantrida te Novi centar igre u Pribislavcu.

Vrijedne ruke učenika 4. B razreda sa svojim su učiteljicama knjige danas odnijele u Dječji vrtić Sušak, Morčić gdje su ih s veseljem dočekale djelatnice vrtića.

Djeca vrtića Morčić silno su se razveselila posjeti svojih prijatelja, razmijenili su iskustva te se poigrali zajedno na vanjskom prostoru. Bivši polaznici vrtića prisjetili su se svog boravka u vrtiću te posjetili svoje nekadašnje odgojne skupine.

Stručne djelatnice vrtića i škole ostvarile su međusobnu suradnju te razmatrale moguće novi i daljnji oblici povezivanja predškolske i školske ustanove, na dobrobit djece korisnika i njihovih roditelja.

Za svoj su trud i dobro djelo vrtić je školi dodijelio Zahvalnicu i prekrasan likovni uradak malih dječjih ruku.

 

Doživljaj je upotpunio i današnji dolazak gradskog Bibliobusa pred vrtić, koji u sklopu višegodišnje suradnje redovito omogućuje djeci naših vrtića stjecanje navika čitanja, samostalne posudbe i čuvanja knjižne građe.

 

Zahvaljujemo od srca djeci i djelatnicima škole i udruge Portić na prekrasnom daru, te vjerujemo kako će se darovane slikovnice još dugo čitati u našim odgojnim skupinama.