Završne svečanosti u "Pčelicama" 2022.

Prema interesu roditelja ove pedagoške godine smo se opredijelili za kombinirane završne svečanosti za djecu i roditelje. 
Mješovita vrtićka 2, Lumbrelice, organizirala je završni zajednički izlet u Golubinjak 11.lipnja. 
Proveli smo dan u predivnom šumskom okruženju, družeći se i igrajući raznih takmičarskih igara, prošetali Kružnom stazom, vidjeli jelu-kraljicu šume, dvije spilje, imali piknik.. S školarcima smo se oprostili prigodnim riječima i poklonima uz želju da budu sretni i uspješni u školi, te i dalje pravi prijatelji. Izletom se postigla još bolja grupna povezanost kako između djece, tako i među samim obiteljima.
 
Mješovita vrtićka 1, Rožice, svoju je završnu svečanost održala 21.lipnja na vanjskom prostoru vrtića. Tom prigodom odgajatelji su se obratili svakom budućem školarcu prigodnim stihovima, a sva djeca su kroz kratki program roditelje razveselila naučenim stihovima i pjesmama, najviše o gradu Rijeci. 
Bio je to uvod u izložbu koja je organizirana u prostoru vrtića, a sadržala je dječje plakate, likovne radove, mapu o Rijeci, umjetničke fotografije, riječke suvenire i dječje slikovnice izrađene tijekom pedagoške godine.
Poseban gost na izložbi bio je gospodin Bojan Grlica, poznati riječki karikaturist i ilustrator dječjih slikovnica koji je za ovu prigodu nacrtao četiri slike s motivima grada Rijeke.
Ujedno je sa svojom suprugom gospođom Mirjanom otpjevao dvije pjesme. Roditelji su za ovu prigodu dali izraditi kišobrane sa motivima slikovnice "Volim Rijeku, grad koji teče" koju su djeca izradila u vrtiću. Također su vrtiću poklonili fotoknjigu istog naziva, a koja sadrži fotografije djece na odabranim lokacijama našeg grada u kombinaciji s dječjim likovnim radovima i popratnim tekstom. 
Vrtić: