Vežica u Šmriki - bez bure!

Pauzu između orkanskih bura i nemilosrdne žege, mali vežičani iskoristili su za posjet farmi magaraca u Šmriki.

Privučeni pozitivnim iskustvima roditelja koji su sa svojom djecom posjetili farmu, kao i ponudom vrtićima, odlučili smo se na ovaj edukativan izlet. Na ulazu nismo trebali zvoniti. Dočekala nas je glasna reva magarca po imenu Bono. Kasnije smo doznali da je on suprug gospođe Bože i ponosni otac maloga Bobota. Svo troje nam se kasnije ponovno predstavilo kada je bilo vrijeme za užinu.

Bono–zvono i cika djece privukla je i naše današnje domaćine Susanne i Marka koji su nas kroz naredna tri sata proveli kroz svoje imanje, koje obiluje sadržajima za svu djecu.

Naučili smo važne stvari o životu i brizi o magarcima, iskušali se u timarenju, hranjenju i jahanju, upoznali se sa sretnim kokicama i njihovim čuvarima –hrvatskim ovčarima, i za kraj –prošetali do lokve i povrtnjaka.

Djeca su u izuzetno toploj i smirenoj atmosferi zavirila u nešto drugačiji svijet –svijet obiteljskog gospodarstva koje živi u skladu s prirodom i tradicijom. Veliko hvala domaćinima o kojima možete nešto više pročitati i u članku Novog lista.

 

Vrtić: