Suradnja "Pčelica" s Dječjim vrtićem "Sunce" iz Zadra

U razdoblju od veljače do kraja lipnja 2023. godine realizirao se projekt povezivanja ova dva vrtića u cilju stvaranja čvrstih prijateljskih veza djece i odgajateljica te upoznavanje bogate kulturne baštine gradova Rijeke i Zadra. Projekt je objedinjavao tri odgojno -obrazovne skupine: Rožice i Lumbrelice iz Rijeke i Loptice iz Zadra.

Kroz različite integrirane sadržaje djeca su aktivno konstruirala svoja znanja o bogatstvu, raznolikosti i materijalnoj baštini grada Zadra (dokumentarni filmovi, fotografije, stručne knjige, slikovnice, časopise i didaktičke igre).

Kreativnim i istraživačkim aktivnostima djeca su stekla spoznaje o važnim tradicionalnim građevinama, kulturnim spomenicima ali i modernoj arhitekturi ovog turističkog i lučkog dalmatinskog grada. Povremenim virtualnim susretima s prijateljima iz vrtića „Sunce“ djeca su se upoznala s autentičnim govorno – jezičnim obilježjima zadarskog kraja.

U projektu je nastala edukativna slikovnica „Dođite u Zadar“ koja objedinjava sve što su djeca naučila o ovom lijepom gradu. Roditelji su se također aktivno uključili u projekt donoseći propagadne materijale o Zadru, printajući fotografije i slikovnicu te sudjelujući na kreativnoj radionici izrade nekih važnih zadarskih građevina.

Kao znak dobre i uspješne suradnje ravnateljici DV Sunce Mirjani Miočić poklonili smo umjetnički rad gospođe Gabrijele Jovanović „Sveti Donat“.

Veselimo se dobrim rezultatima ovog zajedničkog projekta jer smo njime razvijali svijest o sebi samima, promišljali i uvažavali jedni druge te tako osnaživali kulturu svog vrtića i grupnu povezanost s vrtićem u Zadru.

Vrtić: