Roditeljski sastanak - sportski program

U ponedjeljak, 23.9.2019. u vrtiću Morčić održan je sastanak za sve roditelje novoupisane djece u skupine u kojima se provodi redoviti program obogaćen specifičnim sadržajima iz sporta - "Igrom do sporta".

Sastanak je vodila kineziologinja DV Sušak Željana Marić te odgajatelji navedenih skupina. Donosimo informacije o programu.

Redoviti program obogaćen sadržajima iz sporta "Igrom do sporta" verificiralo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a namijenjen je djeci predškolskog uzrasta od navršene treće godine života pa do polaska u školu te integriran u cjelodnevni odgojno-obrazovni rad, a provode ga odgojitelji skupine u suradnji s kineziologom. Cilj programa je zadovoljiti djetetovu biotičku potrebu za kretanjem i igrom. Program se planira i realizira uvažavajući specifičnosti odgojne skupine djece te mogućnosti i sposobnosti pojedinca te se na taj način utječe na pravilan rast i razvoj svakog djeteta. Djeca vježbanjem razvijaju dišni i srčano-žilni sustav te smanjuju potkožno masno tkivo, razvijaju bazične motoričke sposobnosti (koordinacija, snaga, gibljivost, ravnoteža, brzina, preciznost..),usvajaju i usavršavaju motorička znanja i dostignuća, stvaraju pozitivnu sliku o sebi, razvijaju socijalne kompetencije/vještine, usvajaju zdrave prehrambene i higijenske navike te stvaraju naviku za svakodnevnim tjelesnim vježbanjem. Uz svakodnevnu aktivnost tjelesnog vježbanja programom su predviđeni i izleti te posjete sportskim klubovima, druženje sa sportašima, ljetovanja/zimovanja te sudjelovanja u različitim sportsko-rekreativnim manifestacijama. Svrha ovog programa je omogućiti svakom djetetu koje ga polazi da iz vrtića izađe zdravo, zadovoljno, veselo i puno novih spoznaja.

Radujemo se zajedničkoj suradnji!

 

Vrtić: