Prosinac u Morčiću

Prosinac u vrtiću Morčić bio je obilježen brojnim aktivnostima u kojima su djeca sudjelovala u stvaranju božićnog duha, ugodnog i sigurnog okruženja, razvijanju svijesti o okolišu i brizi jedni za druge.

Skupina Bubbles je kroz aktivnosti izrade čestitka, božićnih ukrasa, otiskivanjem dlanova, izradom božićnog drvca sa vlastitim fotografijama započela sa dovođenjem božićnog duha u naš vrtić. U svim prostorima vrtića djeca su sudjelovala u uređenju prostora – kitili smo jelku, stavljali lampice, izrađivali adventski vijenac te zamatali poklone u centru „Santa's little helpers“ koji su kasnije koristili kao dekoracija po vrtiću. Kod djece se jačalo prihvaćanje i uvažavanje različitosti, zajedničko donošenje odluka i suradnja.

Prosinac je obilježila i lutkarska predstava koju su odgajatelji pripemili za svu djecu u vrtiću na dan svetog Nikole. Predstava je bila pod nazivom „Otmica svetog Nikole“, a nakon toga djecu su dočekala pisma svetog Nikole i rješavanje zagonetki kako bi pronašli poklone. Zajedničkom suradnjom odgajatelji i kuharice pripremile su fritule kako bi taj dan ostao u prekrasnom sjećanju u koji su djeca uključila sva osjetila.

Uključili smo se u Nacionalnu Kampanju sadnje „Zasadi stablo, ne budi panj“ – posadili smo 3 sadnice trešnje u dvoriše vrtića, te maćuhice u svakoj odgojno obazovnoj skupini. Djeca su također na blagdan svete Lucije sijala pšenicu na razne načine i svakodnevno zalijevala i pratila njezin rast.

Vrtić: