Otvorena izložba projekata "Upoznajmo Zadar"

U prostorijama Gradske knjižnice Rijeka Ogranak Trsat u petak, 27. listopada 2023. godine Podcentar predškolskog odgoja Pčelice prezentirao je projekt "Upoznajmo Zadar" realiziran prošle pedagoške godine u suradnji s Dječjim vrtićem "Sunce" iz Zadra.
Izložba je otvorena dvjema kompozicijama klasične glazbe na violinama koje su izvele učenice srednje Glazbene škole iz Rijeke, Barbara Margan i Emily Radović. Gospodin Jure Miočić -Stošić predstavio je svoj rodni grad Zadar prisjećajući se djetinjstva te povezujući važne povijesne momente s kulturnom baštinom ovog dalmatinskog grada.
U nastavku programa uzvanici su mogli vidjeti PowerPoint prezentaciju koja prikazuje tijek ovog zanimljivog projekta, mnoštvo dječjih likovnih radova, makete poznatih zadarskih građevina, dnevnik projekta te slikovnicu "Dođite u Zadar".
Gospodin Damir Jokić uz pratnju harmonike izveo je poznatu zadarsku skladbu "Kalelarga" uz koju su gosti rado zapjevali.
Na prijedlog ravnateljice Dječjeg vrtića "Sunce" Mirjane Miočić u pripremi je objedinjena izložba ovog projekta u prostoru Providurove palače u Zadru početkom prosinca ove godine. Veselimo se nastavku suradnje i mogućnosti da se naša izložba preseli u grad Zadar te prilici da pokažemo što su djeca, roditelji i odgajateljice iz "Pčelica" unapređujući zajedništvo i kulturu vrtića naučili o prijateljskom gradu Zadru.
Hvala svima koji su aktivno podržali ovaj prestižan projekt kao i sudjelovali u organizaciji ove izložbe.
 
 
 
Vrtić: