Održana još jedna uspješna radna akcija u vrtiću Vežica!

U subotu, 26. listopada u Podcentru Vežica održana je tradicionalna radna akcija uređenja i oplemenjivanja dvorišta vrtića. Vrijednom organizacijom i koordinacijom odgojiteljica, sakupili su se roditelji s djecom, bake i djedovi, spremačice te odgojiteljice kako bi zajedničkim snagama djeci pružili novitete u dvorištu te obogatili prirodnu vegetaciju.

Budući da je ovogodišnja bitna zadaća odgojno-obrazovnog rada vrtića Ekologijom do zdravlja – vrtić u kojem se zdravo živi, uređenje dvorišta ima značajnu ulogu u ekološkom i zdravstvenom osvješćivanju djece, roditelja , ali i šire zajednice. Vrijednim snagama sagrađena je kućica, autobus, poligon i umjetan potok, materijalima koji su dobiveni donacijama i dobrom voljom roditelja. Postojeći cvijetnjaci su okopani i uređeni, te su našoj „obitelji stabala“ od 62 člana pridodane još četiri nove sadnice: jabuka, jasen, hrast i jorgovan, unutar akcije Zasadi drvo ne budi panj. I ove godine tradicionalno se za okrijepu pobrinula naša kuharica Kika, koja je za sve sudionike pripremila svoju  dobro poznatu maneštru i štrudlu od jabuka.

Radna akcija doprinijela je ostvarenju efikasnog odgojno-obrazovnog rada te su omogućene dodatne aktivnosti za razvoj motoričkog, socijalnog, psihološkog i ekološkog funkcioniranja djece. Novi poticaji i sprave na vanjskom prostoru vrtića sagrađeni su od prirodnih i recikliranih materijala što predstavlja okosnicu za daljnje osvještavanje svih sudionika odgojno-obrazovnog procesa. Isto tako, uređenje postojećeg mediteranskog vrta, okopavanje cvijeća i biljaka te sadnja novog drveća doprinijelo je razvoju postojećih navika o brizi za prirodom. 

Svakim danom vrtić Vežica trudi se živjeti u skladu s prirodom te se već postojeće navike od sakupljanja i recikliranja papira, plastičnih čepova i potrošenih baterija u suradnji s d.d. Metis, kompostiranjem, promicanjem zdravih proslava rođendana, planinarenjem te boravkom na vanjskom prostoru u svim vremenskim uvjetima, nastoje primijeniti kao način života. Stoga naši najmlađi članovi zajednice kroz intenzivno ekološko i zdravstveno osvještavanje predstavljaju temelj za promicanje zdravog života u simbiozi s prirodom.

Vrtić: