obilježen Međunarodni olimpijski dan

Djeca sportskih skupina vrtića Morčić i Galeb, uz odgajeteljice i kineziologinju, sudjelovala su u obilježavanju Međunarodnog olimpijskog dana. 24.svibnja 2022.g sportske grupe Djecjeg vrtica Sušak i Djecjeg vrtica More "odmjerile su snage" u šest sportskih disciplina. 

Na sportskim terenima Kampusa na Trsatu pokazali su svoje vještine te razveselili svoje članove obitelji koji su ih bodrili.

Sportske skupine vrtića Galeb, pod budnim okom sudaca - vrijednih odgajateljica i kineziologinje - nadmetali su se u nogometu, povlačenju konopa, trčanju, bacanju loptice, skoku u dalj i štafeti.

Sportska skupina Loptice iz vrtića Morčić sudjelovala je u sportskim igrama sa svojim 17 školskih obveznika, dok su četvero djece mlađeg uzrasta srčano i glasno navijala za svoj tim. 
Do igralista na Trsatu,  mjesta događanja smotre, a i natrag do vrtića, Loptice su dopješačile hrabro i oprezno, poštujući prometna pravila i prometne znakove, koje su kroz razne aktivnosti usvojili tijekom godine. Tu su uvelike pokazali kolegijalnost i brigu o mlađoj djeci. 
Na igrama se razvijao sportski "fair play" duh te je bilo vazno sudjelovati i družiti se, dok su rezultati ostali u drugom planu - svi su bili pobjednici.
 
Nakon napora na suncu uslijedilo je druženje u hladu uz podjelu diploma, majica i kapica svim sudionicima, a koje su osigurali Riječki sportski savez i Zajednica sportova PGŽ-a.
 
Članak na portalu Sportokracija pročitajte ovdje.
 
Vrtić: