naši odgajatelji u Tjednu dobre prakse

Tjedan dobre odgojno-obrazovne prakse stručna je manifestacija posvećena ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju, koju organizira Dječji vrtić Rijeka u suradnji s dječjim vrtićima More i Sušak. Upravo radi epidemioloških uvjeta i mjera koje se poduzimaju prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ove se godine manifestacija održava u online obliku, s istom svrhom povezivanja i omogućavanja stručne razmjene znanja i iskustava među odgojno-obrazovnim djelatnicima vrtića.

Ove godine Dječji vrtić Sušak predstavio se sa dvije tematske radionice:

 

Dječji vrtić Galeb uključio se u tjedan dobre odgojno-obrazovne prakse prezentacijom  na temu „Maškare ča moru maškare“-njegovanje tradicije karnevala u našem kraju. Prezentacijom Maškare ča moru maškare - njegovanje tradicije karnevala u našem kraju, sudionicima su se prikazale konkretne planirane i realizirane aktivnosti u vrtiću za vrijeme trajanja prošlogodišnjeg karnevala u Rijeci. Cilj prezentacije bio je upoznati sudionike na koje načine su djeca upoznata s tradicijom karnevala u gradu Rijeci i na širem riječkom području te kako je ostvarena suradnja s roditeljima i mnogobrojnim vanjskim čimbenicima. Prezentaciju su predvodile odgojiteljice Jasna Glad i Suzana Radojević.

   

 

Dječji vrtić Pčelice uključio se u realizaciju Tjedna dobre odgojno-obrazovne prakse s temom "Povedajmo na čakavski-građanski odgoj u dječjim vrtićima grada Rijeke". 

Nosioci prezentacije bile su Biljana Francišković (DV Sušak), Suzana Srića (DV More) i Dina Staver (DV Rijeka), a održana je 13.04.2021. u 17 i 30 online preko Google meet platforme.

Na prezentaciji su prikazane aktivnosti provedene u kontekstu trećeg ciklusa radionica "Povedajmo na čakavski" pedagoške godine 2019/2020 u koje su bile uključene odgojiteljice iz tri ustanove DV Rijeka, More i Sušak, a govornice su čakavskog dijalekta.

Sudionici su mogli vidjeti publikaciju sakupljenih stihova i priča na čakavskom dijalektu, gostovanje autorice čakavskih slikovnica i priča, Jadranke Cetine, herbarij iz  PPO Bulevard, zajedničku slikovnicu koju su izradila djeca iz dječjih vrtića grada Rijeke "Mića mala gre v Riku", te slikovnicu djece iz PPO Pčelice "Gromiške mlikarice".

   

 

 

 

Vrtić: