Nagrađen plakat djece vrtića Pčelice

Obje mješovite vrtćke skupine iz PPO-a Pčelice uključile su se u nagradni natječaj Jednaki u različitosti, a u organizaciji Pomorskog I povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka koji je bio otvoren od 14. do 30. travnja 2021. godine. Zadatak je bio izraditi poster koji prikazuje kulturnu baštinu nekog drugog grada,države ili kontinenta.

Mi smo se odlučil da djeci pribliżimo albansku nacionalnu baštinu jer je u naš vrtić upisan dječak koji je došao iz Kosova.
S djecom smo proučavali njegovu kulturu kroz narodne nošnje, tradicionalne predmete iz domaćinstva, jezik i pjesme. Dio onog što smo naučili o ovoj zanimljivoj zemlji prikazali smo fotografijama,dječjim likovnim radovima I izjavama na posteru.
Sa zadovoljstvom I srećom smo primili vijest da je naš poster nagrađen od strane stručnog povjerenstva kojeg čine muzejske pedagoginje i kustosi izložbe, a kriterilji su bili kreativnost i orginalnost.
Imena pobjednika objavljena su na web. stranici PPMHP-a, kao i online izložba postera.
Tako je i ovog puta PPO Pčelice prepoznat kao mala vrtićka zajednica koja kontinuirano promiče tolerantnost prema drugima i drugačijima te uvažavanje različitih kultura u svojoj sredini.
Vrtić: