Kroz promet do predstave o prometu

Prošli tjedan su vežički „predškolarci“ iskoristili lijepo vrijeme i odšetali ulicama našega grada do HKD-a na Sušaku na predstavu koju besplatno svake godine prvašićima i starijim vrtićarcima nudi Autoklub Rijeka. Predstava se izvodi u sklopu prometno-preventivnih akcija Autokluba Rijeka s ciljem smanjenja prometnih nesreća i zaštiti sudionika u prometu, a ponajprije najmlađih.

Ono što naša djeca nisu znala je sljedeće - u njoj ne glume profesionalni glumci, nego odgajateljice iz riječkih vrtića. Još manje su slutili da su počeci dugogodišnje tradicije okupljanja odgajateljica u svrhu osmišljavanja i igranja predstava za djecu u svojim vrtićima, nastali upravo u našoj „Vežici“, a nešto kasnije nastavilo se s radom u „Morčiću“ i „Galebu“.

Konkretno – predstavu „Hakove prometne pustolovine“ igraju već punih 20 godina! A neki od sadašnjih roditelja će među njima zasigurno prepoznati svoju „tetu“ Vidu koja i dalje, iako u mirovini – još uvijek glumi!

Kroz igru i pjesmu, djeca su upoznala šaroliko društvo: vozača, policajca, biciklistu, djecu – pješake i.... jednog dinosaurusa! Koliko im je zabavno i zanimljivo bilo – pogledajte na fotografijama.

U povratku su imali dobar pogled na dio prometa koji se ne spominje u predstavi: brodski (kontejnerski terminal) i željeznički (Stanica Sušak). Vrlo zrelo i odgovorno dopješačili su natrag u svoju „Vežicu“, gdje ih je čekao topli ručak i zasluženi odmor.

Sljedećih dana razgovarali smo o prometu i prisjetili se prometnih pravila, a napravili smo i svoju malu "scenu" sa prometnim znakovima.

Vrtić: