Hvala roditeljima! Održana uspješna radna akcija u vrtiću Vežica!

U subotu, 02. ožujka u Podcentru Vežica održana je tradicionalna radna akcija uređenja dvorišta. Uz organizaciju odgojiteljica udružile su se velike i male-velike snage djece, roditelja, baka i djedova, spremačica i samih odgojiteljica.
Ove godine obogatili smo dvorište s ciljem razvoja ekološke svijesti u djece. Formirano je kompostište za odlaganje biološkog otpada, posađeno jedno stablo masline, a uskoro će biti posađena još dva, formiran mirisni vrt. Otpadni materijal (kamionske gume i industrijske palete) dobio je prenamjenu u funkciji igre, postojeća igrala su prebojana, dotrajala uklonjena. Postojeći cvijetnjaci su opljevljeni i nadopunjeni, a nadamo se i sazrijevanju nekih slatkih plodova. J Preko 60 sudionika je na kraju zasluženo uživalo uz maneštru i štrudlu spravljenim vještim rukama naše kuharice Kike.
Tijekom akcije stvorena je okosnica za budući odgojno-obrazovni rad s djecom, odnosno za nadogradnju direktnom aktivnošću i one djece koja nisu bila u mogućnosti sudjelovati u subotnjoj akciji. To uključuje: prepoznavanje i imenovanje mediteranskog bilja i cvijeća, zalijevanje, plijevljenje, prepoznavanje po mirisu, izradu mirisnih vrećica; sakupljanje lišća i grančica sa dvorišta, sakupljanje i sjeckanje ostataka voća za kompostiranje.
Uz već postojeće navike sakupljanja i recikliranja papira, plastičnih čepova i potrošenih baterija u suradnji s d.d. Metis, stvaranjem navika zdravoga života čestim i dugotrajnim boravkom na vanjskom prostoru, čestim pješačkim izletima, brigom o biljkama i životinjama, nadamo se da će i ova akcija doprinijeti očuvanju zdravlja i stvaranju pozitivnog odnosa prema okolišu naših najmlađih.
Vrtić: