Bubblesima oznaka kvalitete E-twinning projekta

Skupina Bubbles iz vrtića Morčić sudjelovala je u međunarodnom Etwinning projektu te je dobila zahvalnicu za sudjelovanje u provedbi ovog vrijednog projekta.

Environmental mindfulness je međunarodni etwinning globalni projekt u kojem su sudjelovali vrtići i škole iz Hrvatske (po jedna skupina iza DV Sušak i DV Rijeka) Srbije, Bosne, Litve, Turske, Poljske, Portugala i Slovačke. Provedba je bila od ožujka do lipnja 2024. godine.
Glavni ciljevi projekta bili su povezati se sa prirodom, vježbati doživljaj okoline svim osjetilima, vježbe disanja i opuštanja u prirodi, povezati se sa prirodom, učiti o ekološkim problemima kroz razne aktivnosti. Provodeći vrijeme u prirodi omogućuje nam povezivanje sa florom i faunom i  poduzimanje koraka za očuvanje prirode i okoline.
Ostvarivanje ciljeva realiziralo se kroz aktivnosti i zadatke, koji su obuhvaćali: izlazak na vanjski prostor, doživljaj prirode svim osjetilima, skupljanje materijale za izradu svirala, pričanje priča u prirodi, sadnja svog vrta, mozaik od prirodnog materijala, izrada mandale, hotela za kukce i mnogo drugih aktivnosti...
Nakon završetka, europska komisija dala je projektu oznaku kvalitete.

Vjerujemo kako su djeca tijekom provedbe ovog projekta mnogo učila i gradila suradničke odnose.

Vrtić: