20. Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije

U subotu 18. svibnja 2024. godine održan je 20. Olimpijski festival dječjih vrtića Primorsko-goranske županije. Na nogometnom igralištu Dari na otoku Cresu uz domaćina Dječji vrtić Girice iz Cresa sudjelovali su Dječji vrtići: Viškovo, Matulji, Opatija, Radost (Crikvenica), Vladimir Nazor (Kastav), Pahuljica (Rab), Cvrčak (Mali Lošinj), Katarina Frankopan (Krk) te dječji vrtići Grada Rijeke.

Djevojčice i dječaci su se natjecali u disciplinama trčanja na 50 metara, skok u dalj, bacanja loptice u daljinu i štafetnog trčanja 4x25 metara. Djevojčice su se još natjecale u potezanju konopa, a dječaci u malom nogometu.

Dječji vrtići Grada Rijeke osvojili su prvo mjesto u zbroju bodova svih disciplina. Dječji vrtić Sušak imao je svog predstavnika Franka Manolu iz skupine “Loptice” u pratnji odgajateljice Ire Nimčević i kineziologinje Željane Marić koji je osvojio prvo mjesto u bacanju loptice u dalj.

Čestitke na cjelokupnoj organizaciji, svim olimpijcima i njihovim odgajateljima na trudu i rezultatima, svi ste pobjednici!

 

Više možete pronaći u medijima: Novi list, poduckun.net, sporcom.hr.

Vrtić: