Rainbowsi u projektu „Say hello to the wolrd“ – virtualno putovanje u Estoniju

Grupa za rano učenje engleskog jezika „Rainbows“ je ove godine uključena u projekt Say hello to the world! To je međunarodni projekt koji povezuje vrtiće putem video poziva, gdje djeca mogu vidjeti i mahati jedna drugoj, komunicirati i učiti prve strane riječi. Naglasak je na učenju o drugim kulturama, tradicijama i načinima života. Djeca mogu jedna drugoj pokazati čega se igraju, koje pjesme pjevaju, u kakvom okruženju žive, koju hranu jedu, koji jezik govore itd.

Cilj projekta je razvoj tolerancije, suzbijanje diskriminacije i predrasuda prema drugim kulturama, strancima, osobama s posebnim potrebama i sl. Svaki vrtić ili škola koja sudjeluje u projektu „Say hello to the world“ i uspješno implementira program će dobiti časnu titulu „Tolerantni vrtić“/Tolerantna škola“ na koju će djeca, roditelji i cijeli stručni vrtića tim biti ponosan. Škole i vrtići na taj način pokazuju da djecu potiču na razvoj tolerancije i poštivanja različitosti u svim njenim oblicima.

Rainbowsi su povezani s grupom Päikeselapsed, što na estonskom znači Sunčana djeca. S novim prijateljima  smo već dva puta ostvarili video poziv, gdje smo predstavili sebe i svoju obitelj. Ostvarena je i suradnja s roditeljima djevojčice iz skupine koji su glazbenici u obliku zajedničkog izvođenja pjesme „We are a family“ američkog dječjeg glazbenika Jacka Hartmanna.

 Veselimo se budućim virtualnim susretima!