Olimpijski festival dječjih vrtića - podcentar Galeb

Olimpijski festival dječjih vrtića RH održava se od 2001. godine pod motom “I ja ću biti olimpijac”, a djeci se žele prenijeti vrijednosti olimpijskog sporta  – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. Kao i na pravim Olimpijskim igrama, i na “maloj” olimpijadi održava se svečani mimohod ekipa, dizanje olimpijske zastave i paljenje olimpijskog plamena.

Sva djeca našeg vrtića koja su školski obveznici sudjelovala su i ove godine na olimpijskom festivalu dječjih vrtića koji se održavao u dvorani Zamet. Djeca su se marljivo pripremala, vježbala i pomoću svakodnevnog vježbanja usvajala razne vještine i sposobnosti, empatiju, podržavala različitosti i gradila pozitivnu sliku o sebi. Na olimpijadi su djeca sudjelovala u raznim sportskim disciplinama; skok u dalj, trčanje 50m, štafeta 4x25m, bacanje loptice, povlačenje konopa i nogomet i neki su ostvarili izvrsne rezultate te se plasirali i na Županijsko natjecanje u Kostreni 20.5.2023.

Čestite svim olimpijcima na trudu, radu, strpljivosti, dobroj zabavi i sretno našim malim sportašima koji će predstavljati vrtić na Županijskom natjecanju u Kostreni.

Odgojiteljice DV Galeb

Vrtić: