održana radionica za odgajatelje o terapeutskim pričama

Dana 18.6.2024. održana je radionica "Terapeutske priče" za odgajatelje DV Sušak. Radionicu je vodila pedagoginja Gordana Brzaj (na mjestu stručnog suradnika edukacijskog rehabilitatora), koja je educirana iz ovog područja kod Susan Perrow te iskusna u pisanju terapeutskih priča za djecu.

U teoretskom uvodu pojasnila je važnost pričanja priča, koje djeluju na djetetov razvoj na svim razinama - kognitivnoj, emocionalnoj, socijalnoj, moralnoj i duhovnoj. Terapeutski učinak pričanja odnosi se na poruke koje priča nosi, ali i sam način pripovijedanja ima pozitivan učinak na slušača. Kroz radionicu sudionici su imali priliku podijeliti i vlastita iskustva, osnažiti se u odnosu na pripovijedanje i osmišljavanje vlastitih priča u radu s djecom, i sami poslušati nekoliko priča te se inspirirati za korištenje dodatnih poticaja u radu s djecom vezano uz pripovijedanje.

Stručno usavršavanje odgajatelja uvijek je prilika za nove ideje te poticaj na osobni i profesionalni rast svih koji radimo s djecom u dječjem vrtiću.