Održana 11. Rijeka psihologije

I ove je godine održana manifestacija Rijeka psihologije, koja se svake godine provodi u sklopu nacionalne kampanje sa ciljem popularizacije psihologije pod nazivom Tjedan psihologije. Ovogodišnji, 15. Tjedan psihologije, održan je od periodu od 14. do 20.2.2022.

Riječka inačica - Rijeka psihologije - održana je 11. puta za redom, nudeći građanima i stručnjacima brojne teme kroz predavanja, radionice i druge aktivnosti, uglavnom u on-line okruženju.

Svake godine manifestacija ima i humanitarni karakter, a osobito smo ponosni što će ove godine prikupljena sredstva biti usmjerena opremanju odgojno-obrazovne skupine koju pohađaju djeca s intelektualnim teškoćama u Dječjem vrtiću Sušak.

Sredstva se prikupljaju isključivo putem uplata na žiro-račun, a svi podaci kao i barkod za uplatu može se pronaći na https://rijekapsihologije.uniri.hr/humanitarna-akcija.

 

Zahvaljujemo organiziratorima Rijeke psihologije što su naše korisnike prepoznali kao ciljanu skupinu humanitarne akcije. Također, zahvaljujemo svima od srca na svakom i najmanjem daru, donacije će obogatiti kvalitetu odgojno-obrazovnog rada sa djecom s teškoćama u razvoju u našem vrtiću Veseljko.

 

U ovogodišnju Rijeku psihologije ponovno se aktivno uključila i naša psihologinja Ivana Sošić Antunović, održavši tri teme:

1. Online podrška roditeljima - namijenjena predškolskim psiholozima, tijekom koje je predstavljen program online tematskih predavanja Rastimo zajedno mini, kao i omogućena potrebna sustručnjačka podrška. Radionicu su održale psihologinje Gorana Mišćenić, Sonja Pribela Hodap i Ivana Sošić Antunović.

2. susret Kluba očeva Rastimo zajedno - u sklopu programa za jačanje očinstva koji se provodi u Dječjem vrtiću Sušak, održan je susret Kluba očeva. Radionicu su vodile psihologinja Ivana Sošić Antunović i pedagoginja Tamara Klasan Brnčić.

3. Stručni čitalački klub kao oblik stručnog usavršavanja odgajatelja - psihologinja je predstavila rad u stručnom čitalačkom klubu, koji niz godina vodi za odgajatelje Dječjeg vrtića Sušak te odgajatelje drugih gradskih predškolskih ustanova.

 

I nadalje ćemo pratiti i podržavati ovu vrijednu manifestaciju kojom se psihologijske spoznaje približavaju građanima.