Donacija senzornog šatora Dječjem vrtiću Sušak

U petak, 5.4.2024. u podcentru predškolskog odgoja Veseljko svečano je predana i instalirana vrijedna donacija za rad s djecom sa teškoćama u razvoju.

Tvrtka E-glas razvila je jedinstveni šator (dvorac) za poticanje senzorne integracije - SENcastle. Ova senzorna soba u malome sadrži sve ključne elemente za provođenje tretmana senzorne integracije na jednom mjestu.

Kako posljednjih godina raste broj djece s poremećajem senzorne integracije, postoji velika potreba za dodatnom podrškom u radu, a ovaj proizvod je idealan odgovor na tu potrebu, budući se lako postavlja u manjim prostorima, a omogućava djeci integriranje vizualnih, auditivnih, taktilnih i drugih senzoričkih iskustava.

Od srca zahvaljujemo tvrtki Jadranska vrata koja je Dječjem vrtiću Sušak donirala SENcastle te je ovom vrijednom donacijom pokazala visoku razinu senzibiliteta za potrebe najmanjih i najranjivijih.

Na otvorenju je održana i edukacija odgojno-obrazovnih djelatnika za upotrebu senzornog šatora, a vodila ju je Mateja Vukašinec, edukacijski rehabilitator i terapeut senzorne integracije,suradnica u razvoju SENcastlea.

Stručni djelatnici imali su priliku i iskustveno doživjeti SENcastle te potaknuti vlastite različite senzoričke modelitete.

Vjerujemo kako će djeca vrtića Veseljko imati višestruke koristi od svakodnevne upotrebe ovog iznimnog proizvoda.

 

Vrtić: