Jelovnik

JELOVNIK - jesen-zima 2022./2023.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

 

 

JELOVNIK TIP I:

 

PONEDJELJAK

ZAJUTRAK: Bijela kava, mliječni namaz, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Varivo od graha i kiselog kupusa, kruh

jaslice: varivo od graha i tjestenine

UŽINA: Čaj, kolač od rogača i jabuke

 

UTORAK

ZAJUTRAK: Mlijeko, čokoladni namaz, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Povrtna juha, pohani pileći file, lešo kelj i krumpir, cikla salata, kruh

UŽINA : Fermentirani mliječni proizvod s probiotikom, kruh

 

SRIJEDA

ZAJUTRAK: Namaz od tune, kruh, čaj

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Juha od cvjetače i mrkve, polpete od zobenih pahuljica, fino varivo, kruh

UŽINA: Jogurt, kruh

 

ČETVRTAK

ZAJUTRAK: Griz na mlijeku s «Kraš expressom»

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Juha od zobenih pahuljica, musaka, zelena salata, kruh

UŽINA: Čaj s limunom, keksi

 

PETAK

ZAJUTRAK: Kakao, maslac, med, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Povrtna juha s klicama, složenac od oslića, salata od svježeg kupusa i mrkve, kruh

UŽINA: Tekući jogurt , kruh

 

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *

 

JELOVNIK TIP II:

 

PONEDJELJAK

ZAJUTRAK: Bijela kava, tvrdi sir, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: „Crikvenička batuda“ (grah, ječam, leća, kukuruz), kruh

Jaslice: maneštra od graha s ječmom

UŽINA: Buhtle, čaj

 

UTORAK

ZAJUTRAK: Čaj, šunka, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Juha od mrkve i prosa, pečena piletina, krpice sa zeljem, cikla salata, kruh

UŽINA: Fermentirani mliječni proizvod, kruh

 

SRIJEDA

ZAJUTRAK: Kruh,namaz od tune, čaj

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Juha od rajčice, tjestenina sa mljevenim mesom, salata od svježeg kupusa

i mrkve, kruh

UŽINA: Kolač od jogurta i jabuke, mlijeko

 

ČETVRTAK

ZAJUTRAK: Proso na mlijeku s «Kraš expressom»

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Povrtna juha, krumpir gulaš, zelena salata, kruh

UŽINA: Čaj s limunom, Petit beurre keksi

 

PETAK

ZAJUTRAK: Bijela kava, namaz od sira i šunke, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED:  Juha od zobi, pržena srdela (složenac od oslića) lešo povrće (mrkva, brokula, krumpi), kruh

UŽINA:  Tekući jogurt, kruh

 

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *

 

JELOVNIK TIP III:

 

PONEDJELJAK

ZAJUTRAK: Kakao, šunka, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Varivo od graha, ječma i povrća, kruh

UŽINA: Čaj s limunom, kiflice sa sirom

 

UTORAK

ZAJUTRAK: Riža na mlijeku

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Sarma i pire krumpir

UŽINA: Banana ili keksi Petit beurre keksi, čaj

 

SRIJEDA

ZAJUTRAK: Tvrdi sir, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Gulaš i njoki, zelena salata, kruh

UŽINA: Voćni jogurt, kruh

 

ČETVRTAK

ZAJUTRAK: Mlijeko, maslac, marmelada, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Juha od buče, pečena svinjetina, rizi-bizi, kupus salata

UŽINA: Petit keksi, čaj

 

PETAK

ZAJUTRAK: Čokoladni namaz, kruh, mlijeko

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Povrtna juha s klicama, pržena srdela (oslić), lešo blitva i krumpir, kruh

UŽINA: Fermentirani mliječni proizvod, kruh

 

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *

 

JELOVNIK TIP IV

 

PONEDJELJAK

ZAJUTRAK: Bijela kava, mliječni namaz, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Varivo od leće, kruh

UŽINA: Čaj s limunom, pita od jabuka

 

UTORAK

ZAJUTRAK: Namaz od sira i šunke, kruh, čaj

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Juha od cvjetače, pohana puretina, varivo od špinata i krumpira, kruh

UŽINA: Voćni jogurt

 

SRIJEDA

ZAJUTRAK: Mlijeko, čokoladni namaz, kruh

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Sekeli gulaš, palenta, kruh

UŽINA: Čaj, kakao kolač

 

ČETVRTAK

ZAJUTRAK: Cornflakes i mlijeko

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Juha od povrća, polpete od mesa, varivo od karfiola, cikla salata, kruh

UŽINA: Banana

 

PETAK

ZAJUTRAK: Kruh, namaz od svježeg sira i vrhnja, čaj

DORUČAK: Sezonsko voće

OBJED: Juha od graška, pašta s tunom, zelena salata

UŽINA: Fermentirani mliječni proizvod, kruh

 

*     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *     *